Rucksackpflege

INTERSPORT Blog | Doba čtení: 4 Minuty

Trendy k vodě a na pláž pro letní sezónu 2022

Obsah

Chystáte se na kratší dovolenou? Trendy INTERSPORT k vodě a na pláž pro letní sezónu 2022 jsou pestré a rozmanité. Trend paddleboardingu i po deseti letech stále přetrvává. Odborníci z INTERSPORTU vysvětlují, na co si dát při nákupu pozor.

Už brzy zase budeme stát na vodě. Milovníci vodních sportů se na svých paddleboardech (zkráceně SUP – Stand Up Paddle) buď pohodově prohánějí po vodě, nebo se jim věnují s většími sportovními ambicemi. Tento trend, který zahájil svůj triumfální nástup v roce 2012, se i po deseti letech těší velké oblibě. Na prkně se stále častěji objevují lidé, kteří se věnují józe, paddleboarding se již dávno stal také všestrannou volnočasovou aktivitou pro rodiny s dětmi. Ať už se SUPem děláte cokoli, výsledkem je vždy úspěšná kombinace zážitků z přírody a tréninku.

Paddelboarding nevyžaduje mnoho příslušenství, ale o to důležitější je, aby prkno odpovídalo vašim potřebám a představám. INTERSPORT a jeho prodejci ví, pro koho se který paddleboard hodí a na kterém se cítí nejlépe.

ROZHODUJTE SE KVALITOU

Důležitým aspektem při nákupu paddleboardu je tloušťka prkna. V průměru je to deset až 15 centimetrů. Čím výše lze desku nafouknout, tím je na vodě stabilnější. Dobrou kvalitu lze tedy částečně rozpoznat již podle tohoto údaje. Doporučují se hlavně ty o tloušťce 15 cm.

JAK RYCHLE MOHU JET?

Pokud při pádlování kladete velký důraz na rychlost, měli byste věnovat velkou pozornost tvaru prkna. Existují kulatá a značně ostrá čela. Kulatá prkna jsou stabilní a na vodě leží poměrně rovně. Ideální společník například pro cvičení jógy na prkně. Pro klasické sportovní pádlování naopak potřebujete špičatou přední část. Ta mírně vyčnívá z vody, a tím poskytuje větší rychlost a kontrolu.

  • Špičaté: pro větší rychlost a ovládání.
  • Kulaté: pro větší stabilitu a dostatek prostoru.
  • SILNÝ, DLOUHÝ NEBO ŠIROKÝ PADDLEBOARD

    Čím širší, vyšší a delší je pádlo na stojáka, tím je na vodě stabilnější. Je však třeba najít správnou rovnováhu mezi velikostí a potěšením z jízdy. Pokud dáváte přednost rychlému klouzání po vodě, měli byste si vybrat menší, obratnější prkno. Pokud chcete rychle klouzat po vodě, příliš velké prkno vám bude spíše překážet. Pokud chcete stát na desce ve dvojicích, potřebujete dostatečnou délku. Naopak šířka hraje roli při sportovních cvičeních na SUP. Relaxační jógová cvičení potřebují svůj prostor.

  • Délka:důležité zejména pro více osob
  • Šířka: poznámka pro cvičení a velkou stabilitu
  • Tloušťka: čím více, tím klidnější poloha vody
  • Zábava na souši

    A pokud je to na vás až příliš mokré, můžete si další trendový sport pro léto 2022 zkusit na pevnině. A zaručeně si při tom užijete spoustu zábavy: hra sunflex X-ball, která se podobá volejbalu, vyžaduje velkou rychlost i hbitost, kdo získá více bodů, vyhrává. Výhodou této hry je, že k ní není potřeba hodně místa. Proto je sunflex X-Ball vhodný jak na pláž, tak na louku nebo do venkovního bazénu.

    PŘIPRAVENI NA FESTIVALOVOU SEZÓNU

    Oblíbené velké festivaly trvající několik dní nám velmi chyběly, ale tohle léto se konečně vracejí. A s pestrou nabídkou INTERSPORT jste na ně dobře vybaveni.

    Základní vybavení zahrnuje festivalový set sestávající ze stanu, karimatek a spacích pytlů. K ohřevu gulášové polévky, kterou jste si přinesli s sebou, doporučujeme sady na vaření se suchým palivem. Ke grilování se zase používá malá plynová kartuše, obvykle je povoleno v parcích i na festivalech.

    MIKRO DOBRODRUŽSTVÍ

    Základem je dodávka nebo multivan namísto all-inclusive. Zažít malé dobrodružství, aniž byste museli cestovat daleko a utrácet spoustu peněz – to popisuje nový trend "mikropříběhů". Mnoho mladých lidí láká do vnitrozemí noční turistika nebo vodní sporty. Přespávají v autě nebo v čím dál populárnějším obytném voze. Dobrodružství na dosah ruky se těší oblibě a je vhodné i pro ty, kteří mají omezený rozpočet. Je to ideální příležitost, jak se od všeho odpoutat a znovu poznat své okolí. Základní výbava zahrnuje velurové nafukovací lůžko s integrovanou pumpou, které se dokonale vejde do téměř každé dodávky nebo kombi.

    VĚDĚLI JSTE ŽE…

    ... 5. července 1946 předvedla první bikiny světa striptýzová tanečnice? Stalo se tak v pařížské plovárně Molitor a způsobilo to poprask. Malé a přitom ohromné: bikiny, které Micheline Bernardini představila se vešly do krabičky od sirek.

    ... světový rekord na 24hodinovou plavbu na paddleboardu je 179,9 km? V únoru 2017 překonal Američan Robert Normen starý rekord Seychelle Hattinghové o neuvěřitelných 19 kilometrů.

    ... že není zcela jasné, odkud pochází slovo piknik? Pravděpodobně z francouzského výrazu "pique-nique". Tento výraz je složen ze slov "piquer" (sbírat) a "nique" (malá věc). Angličané si však toto slovo také přivlastňují, a to odvozením od slova "to pick" (přinést něco.