Test jarní běžecké kolekce

INTERSPORT Blog | Autor: Karel Černoch | Doba čtení: 4 minuty

Test jarní běžecké kolekce

Řeknu vám, vybrat si k testování ryze jarní kolekci v době, kdy normální lidé znovu vytahují zimní bundy, je lehce na morál. Avšak, když děláte něco srdcem, pak je to obvykle jen o ochotě vykutálet se z gauče a z komfortní zóny, procítit prvotní šok a pak už následuje jen čistá radost a růžové tvářičky. Když si ke své oblíbené činnosti vyberete ještě moderní šik kousky nabušené nejnovějšími technologiemi a materiály, radost z pohybu se násobí.

Obsah

Šortky Energetics Casper V

Zprvu jsem považoval šortky Energetics Casper V za lehce exhibicionistický až bizardní kousek, neboť postrádají vnitřní část. Zkusil jsem si v nich naostro párkrát na místě poskočit, načež jsem začal váhat, jestli to byla dobrá volba. Pak mě ale napadlo, že je to vlastně výhoda - můžu si kombinovat spodní prádlo dle libosti, aniž bych musel řešit častý problém běžeckých šortek, kdy se mi vnitřní slipy zařezávají do třísel. Zkombinoval jsem je tedy se svým ověřeným sportovním spodním prádlem dle venkovních podmínek a náročnosti běžecké aktivity a vyrazil jsem za dobrodružstvím.

Tričko Energetics Ailo
Šortky Energetics Casper V
Šortky Energetics Casper V.

Šortky neváží absolutně nic, nepůsobí žádné omezení v pohybu - jako by stehna ovívala motýlí křídla. Kapsa na drobnosti jest přítomna, prvky bezpečného pohybu za snížené viditelnosti jsou na místě, řízené odvádění vlhkosti díky propracovanému materiálu také. Za mě překvapivě top kousek, který mi bude parťákem celé jaro i léto .

Dry Plus®: udržuje tělo v pohodlí a suchu během všech aktivit díky pokročilé regulaci vlhkosti s povrchovou úpravou využívající oleje z rostliny Midori™.


4-way stretch: materiál se rozpíná do všech 4 směrů a zajišťuje tak optimální volnost pohybu. Reflexní prvky pro bezpečnější pohyb venku.


Prohlédnout

Běžecké triko Energetics Ailo LS

Ranní opar se ospale převaluje krajinou, proto si beru dlouhé triko Energetics Ailo LS, které mi jednak udrží ještě rozespalé tělo v příjemné teplotě a jednak má nepostradatelné reflexní prvky, aby mě bylo vidět i přestože je černé. Ale mám černou rád, je to variabilní barva kombinovatelná se zajímavými doplňky. Až vyběhnu na kopce a osvítí mě (snad) první paprsky slunce, jistě ocením prodyšnou síťovinu, která lemuje část límce a táhne se podél celé délky páteře.

Páč mám rád minimální odpor větru a v pase jsem štíhlý jako bříza, vzal jsem o číslo menší velikost. Rukávy jsou zakončeny otvory na palce na částečné zakrytí dlaní před vnějšími vlivy, já si do nich strkám kapesník :-) Nenašel jsem žádné podstatné nedostatky, snad jen vzadu švy síťovinové vsadky, které ale registruji jen při záměrném soustředění na tento detail. Určitě mě v tričku uvidíš, mimo jiné třeba v některém z chladnějších extrémních překážkových závodů, kde se půjde do vody a já ocením lehký, strečový, rychleschnoucí a nenasákavý materiál.



Dry Plus®: udržuje tělo v pohodlí a suchu během všech aktivit díky pokročilé regulaci vlhkosti s povrchovou úpravou využívající oleje z rostliny Midori™.


Vedle plochých švů, pružné tkaniny a síťovaných panelů je běžecké tričko vybaveno delší zadní částí a otvory na palce v manžetách rukávů pro ochranu a pohodlí při běhu.


Štítek "Impact Choice" je známkou toho, že daný produkt patří do exkluzivní kolekce INTERSPORTU, která odpovídá pečlivě stanoveným kritériím zodpovědnosti a udržitelnosti. Tímto způsobem usilujeme o to, aby naši zákazníci mohli snadno dělat informované a eticky odpovědné nákupní rozhodnutí.


Prohlédnout

Trailové boty Salomon Sense Ride 5

Představ si, že se chystáš na cesty, kde plánuješ běhat, nemáš tušení, co tě čeká za podmínky, a přitom se ti nechce tahat s sebou tři různé páry bot. Hledal jsem obuv, která mi dá svobodu pohybovat se beze strachu a zaváhání po všech typech povrchů nejrozličnějším terénem. Klasickým trailovým botám s příliš měkkou a netrvanlivou směsí jsem se vyhnul a instinktivně jsem vyřadil i silniční boty s minimem vzorku. Zvolil jsem univerzálku Salomon Sense Ride 5.

Trailové boty Sense Ride
Trailové boty Sense Ride
Trailové boty Sense Ride

Pakliže jsi vnímavý jako já, nejprve ucítíš výrazný jazyk. Má široký design z přizpůsobivé paměťové pěny, který ochraňuje nohu od prstů, nártu až po hlezno a je pružně propojen s mezipodešví. Nohu tak krásně obepne a semkne. Cítíš se v nich stabilně a v bezpečí - jak před rychlými změnami směru a rychlostí pohybu, tak před odlétajícím kamením. Nárazy do nepohyblivých překážek jsem netestoval, omlouvám se – asi jsem měl obavy z jednostranného vztahu.


Sensifit™: konstrukce dodává pohodlí, přesně obepne a ochrání nohu v terénu a poskytne stabilitu.


Energy Foam: lehká pěna vytvořená spojením EVA a Olefinu (OBC) poskytuje dlouhotrvající odpružení, lepší ovladatelnost a úsporu energie.


Quicklace™: rychlošněrovací systém tkaniček, který zaručuje precizní upevnění nohy v botě během jednoho zatáhnutí za tkaničku.


Prohlédnout

Bota překvapila svou lehkostí, kterou znám spíše u silničních modelů. Potěžkal jsem si v obchodě i běžné dámské velikosti, jsou lehké jako marshmellow! Přirovnání k marshmellow jsem použil záměrně - tlumící jednotka mezipodešve je totiž měkoučká právě jako tahle cukrovinka. Přesto nijak vysoká a s dropem 8 mm si zachovává dobré vnímání terénu. Vylepšená Energy Foam pěna zvýšila svou trvanlivost i návratnost energie při tempovém běhu. Hledal jsem podmínky, ve kterých by podešev All Terrain Contagrip zaváhala, ale nenašel jsem. A že jsem je nešetřil. V průběhu roku s nimi plánuji nejeden ultra závod a moc se na to těším!

  • VÍCE O AUTOROVI >>

    Karel Černoch


    Karel Černoch (1987 – cca 2087). Sportovec, běžec, otec, pisatel a bavič. Narodil se v Bílovci, však odtamtud si pamatuje velmi málo, neboť se z porodnice odstěhoval do Opavy, kde vyrůstal. Po absolutoriu na místní základní škole studoval střední školu stavební, kde se již plně projevilo jeho sportovní nadání. Zejména plavání. Plaval hlavně v matematice. Nyní, pokud tělo, rodina a práce dovolí, je velkým nadšencem pro vytrvalostní a adrenalinové sporty. Neodmítne účast na běžeckých extrémech, rád zoceluje tělo v překážkových OCR závodech. Miluje malé přátelské běžecké závody, kde za pár kaček startovného dostaneš úsměv, čaj, bábovku a zážitek k nezalpacení.