Doprava zdarma při objednávce nad 1500 KčVrácení zboží do 14 dnůRADY A BLOG PRO SPORTOVCE

Kola Polygon: Zkroťte každou stezku

Značka Polygon Bike působí na evropském trhu od roku 2011, což může být důvodem, proč je méně známá. Vyrábí vlastní i značkové rámy kol díky vlastní výrobní lince.

Obsah


NA TATO KOLA OD POLYGONU SE MŮŽETE SPOLEHNOUT

V sortimentu INTERSPORTu najdete horská kola, silniční kola, gravelová kola i dirtbiky. U horských a silničních kol nabízíme několik variant výbavy, které osloví jak začátečníky, tak pokročilé. Zde je krátký přehled modelů:

  • Path X5 – gravelové kolo
  • Siskiu D6, T7 – horské kolo s plným odpružením 
  • Trid – dirtbike
  • Strattos S4, S5D – silniční kolo


NA CESTÁCH S MODELEM STRATTOS

S modelem Strattos u nás najdete od Polygonu dva modely silničních kol. Základem modelů S4 a S5D je hliníkový rám a oba modely jsou zařazeny do kategorie „Všestranné“. Oba modely mají karbonovou vidlici. Modely S4 a S5D jsou primárně určeny pro začátečníky, kteří chtějí získat první zkušenosti s jízdou na silničním kole. Jsou vybaveny dvoustupňovým převodem Shimano, přičemž S4 nabízí 2x10 pohon a model S5D má 2x11 pohon.


POLYGON S4


Rám: Alu Endurance

Vidlice: ACX Endurance Road Carbon

Přehazovačka: Shimano Tiagra RD-4700-SS

Řadící páčky: Shimano Tiagra ST-4700, 2x10-fach

Brzdy: Shimano Tiagra

Kliky: Shimano Tiagra FC-4700 50/34T

Kazeta: Shimano CS-HG500 12-28 T

Na detail

POLYGON S5D

Rám: Alu Endurance Road

Vidlice: ACX Endurance Road Carbon

Přehazovačka: Shimano 105

Řadící páčky: Shimano 105 Dual Control

Brzdy: Shimano 105 ST-R7000

Kola: Entity XL3

Kliky: Shimano 105 FC-R7000 50/34 T

Kazeta: Shimano 105 CS-R7000 11-30 T

Na detail

PRO RŮZNÉ TYPY TERÉNU: PATH X5

Gravelové kolo Path X5 je ideálním společníkem pro cyklisty, kteří hledají univerzálnost a výkon na různých typech terénu. Tento model kombinuje pohodlí silničního kola s robustností horského kola, což umožňuje jízdu jak na asfaltových, tak na nezpevněných cestách. Path X5 je vybaveno odolným hliníkovým rámem a kvalitními komponenty, včetně spolehlivého odpružení a efektivního brzdového systému, které zaručují bezpečnost a kontrolu v každé situaci. Díky svému promyšlenému designu a flexibilitě je toto kolo vhodné pro dobrodružné jízdy mimo zpevněné cesty, ale i pro pohodlné ježdění po městě. Polygon Path X5 tak představuje skvělou volbu pro cyklisty, kteří chtějí objevovat nové cesty a neomezovat se přitom na jediný typ terénu.

Polygon Path X5

Vidlice: Carbon rigid, full carbon

Brzdy: Shimano 105 BRK-R7020

Ráfky: Alloy Double Wall FV H:30mm

Přehazovačka: Shimano 105

Řadící páčky: Shimano 105 Dual Control

Kliky: Praxis Alba

Kazeta: Shimano 105 CS-R7000 11-SPEED 11-30T

Na detail

Gravelové kolo Polygon Path X5 kombinuje vlastnosti silničního a horského kola s pevným rámem a koly 700c, které jsou ideální pro jízdu na různých površích, od asfaltu po nezpevněné cesty. Toto kolo je ideální pro cyklisty, kteří chtějí prozkoumat více terénů a užívat si dobrodružství v přírodě i ve městě.




CELOODPRUŽENÉ VS. TRAILOVÉ KOLO: TATO MTB OD POLYGONU NAJDETE V NAŠEM SORTIMENTU

Se Siskiu D6 a T7 najdete v prodejnách INTERSPORT dvě plně odpružená horská kola. Oba modely používají stejný systém zadního odpružení, který se nazývá přepákovaný jednočep. Pevná řetězová vzpěra se otáčí kolem hlavního ložiska v rámu, zatímco kyvná vidlice je vedena k tlumiči prostřednictvím alespoň jednoho táhla/ložiska. Konstruktéři jízdních kol mohou tento systém využít k lepšímu určení chování tlumiče při kompresi.

Přestože obě kola sdílejí stejný systém zadního odpružení, při pohledu na geometrii a specifikace je jasné, že se jedná o dvě různá kola. Zatímco Siskiu D6 se svým strmým úhlem řízení dostojí svým cross-country kořenům, volnější úhel řízení Siskiu T7 ukazuje, že rychlost není problém.


CELOODPRUŽENÉ KOLO: POLYGON SISKIU D6

S Polygon Siskiu D6 je v nabídce plně odpružené kolo, které je primárně určeno pro začátečníky, kteří si chtějí poprvé vychutnat horskou cyklistiku. Můžeme diskutovat, do jaké kategorie ho zařadit: cross-country, down-country nebo allmountain - tak nějak to všechno trochu sedí. Údržba jednoduchého 1x10 Deore pohonu od Shimana vás bezpečně provede lesem a přes několik hor. Allmountain kolo s jeho 120 mm odpružením od SR Suntour v kombinaci s 29" koly promění jednoduché singletraily v hřiště. A díky internímu vedení kabelů má MTB velmi úhledný a čistý vzhled. V rámovém trojúhelníku je také možnost připevnit láhev na vodu.

Vidlice: Suntour XCM-34, Boost 120 mm

Tlumič: Suntour Raidon Lo Air 190x45 mm

Brzdy: Shimano MT201

Ráfky: Alu X-15 DW, 32H

Přehazovačka: Shimano Deore Shadow

Řadící páčky: Shimano Deore Rapidfire Plus

Klika: Shimano Deore FC-M5100-1 32 T

Na detail

Siskiu T7

Siskiu T7 je s jeho 140 mm zdvihem vpředu a 135 mm zdvihem vzadu všestranný terénní stroj od Polygonu, který nabízí ve srovnání s D7 větší rezervy pro drsnější terény. Geometrie je více orientována na sjezd. Do kopce trailové kolo vyniká zejména dobrou trakcí v terénu, aniž by přitom lámalo časové rekordy. Ve sjezdech pak Polygon T7 ukazuje, pro co byl navržen. Tlumič Rockshox Deluxe vyrovnává všechny nerovnosti a dokazuje, že se v drsném terénu cítí jako doma.

Vidlice: Rock Shox Recon Silver Air, Boost 140 mm

Tlumič: Rock Shox Deluxe Select Plus

Brzdy: Tektro HD-M735

Ráfky: Entity XL2 Alu DW

Přehazovačka: Shimano Deore Shadow Plus

Řadící páčky: Shimano Deore Rapidfire Plus

Kliky: Shimano MT-510-1 Boost 32 Zähne

Kazeta: Shimano Deore CS-M6100-12 10-51T Micro Spline

Na detail

Ne všechna kola jsou stejná, což platí i pro Siskiu D6 a T7. Rám modelu D6 má například strmější úhel řízení (67° pro velikost S & M, 67,5° pro M, L & XL), což ho činí obratnější v ostrých zatáčkách. Menší úhel řízení modelu Siskiu T7 (65° pro velikost S & M, 65,5° pro M, L & XL) přináší výhody při vyšších rychlostech, protože je stabilnější. Co potřebujete více záleží především na typech vašich výletů.

S DIRTBIKEM NA PUMPTRACK

Pumptracky v posledních letech vyrůstají jako skateparky v 90. letech. Polygon Trid může být vaši vstupenkou do tohoto trendu. Tento dirtbike je svou výbavou zaměřen zejména na začátečníky, kteří chtějí podniknout své první kroky na pumptracku nebo v dirt parku. Vzduchově odpruženou vidlici můžete nastavit podle svých preferencí a tak se přizpůsobit každé překážce.

POLYGON TRID

Vidlice: Manitou Circus Boost, odpružení 100mm

Brzdy: Shimano MT200

Kola: WTB SX-25 Disc 26”

Kliky: Samox TAF15-D32A 32T

Kazeta: COG 14T

Na detail

Dirtová kola jsou MTB hardtaily s 24palcovými koly, které byly primárně vyvinuty pro skákání a triky. Používají se ke skákání přes terénní vlny na pump tracku nebo ke zdolávání kickerů v dirt parku.


Doporučené pro vás

Cyklistika

Polygon Strattos S4 pod drobnohledem