Testování běžeckého vybavení

INTERSPORT Blog | AUTOR: KAREL ČERNOCH | Doba čtení: 5 minut

BĚŽECKÉ VYBAVENÍ: Testujeme produkty "v akci" - 2. díl

OBSAH

Mám takový pocit, že jakmile nasněží začínají někteří lidé z toho bláznit. Čím více sněhové pokrývky napadne, tím méně tělesné pokrývky na sebe oháknou. To však není můj případ. Přestože mám za sebou nějaké otužovací akce, mám rád své údy hezky v teple. Nebo aspoň v rámci možností.

Jal jsem se tedy otestovati zimní kolekci běžeckého vybavení ze stáje Intersportu. Jejich výhradní značku Energetics, která nabízí mimo jiného sportovního vybavení i stylové a funkční oblečení na běh, jsem lehce okořenil doplňky značky McKinley, která se zaměřuje převážně na outdoor. A kde že jsem testoval? Rád se proháním a sbírám zimní kilometry na Valašsku po tichých zasněžených vrších při československém pohraničí. Tempo kroutím na atletickém oválu nebo naháním cyklisty po cyklostezkách. Síly jsem poměřil na rychlé večerní pětce Intersport Christmas run.




Běžecké kalhoty Energetics Bilo V

Vysoké očekávání jsem vložil do kalhot Energetics Bilo V. Dosud jsem totiž nenašel spodek s ideálním tepelným komfortem do chladného až mrazivého počasí, aniž by mi mrzly různé součásti těla a zároveň abych nebyl spařený jako dveře od chléva. Lehce kartáčovaný vnitřní polyesterový materiál udržuje nohy v teple i když teplota klesne do mínusu. I přesto si zachovává svou prodyšnost, která je podpořena síťováním na zákolenní, čímž je maximalizována volnost pohybu. Důmyslné, dostatečné a vhodné rozmístění reflexních prvků nejen u těchto kalhot, ale u celé běžecké kolekce, velmi chválím!







Běžecká mikina Energetics Calco II

Jako další kousek jsem zvolil střední vrstvu Energetics Calco II, lehkou polyesterovou mikču, která doplnila mé krátké tričko. Oproti jiným mikinám není z řaseného fleecu, tudíž nehrozí, že se budeš potit jak honácký pes. Síťované vsadky v podpaží odvod potu umocňují a pakliže máš na sobě nějaký líbivý parfém, může hladce proudit do okolí. Kapuce chrání proti větru - když si ji natáhneš přes uši, hezky přilne k obličeji. Když ji narazíš celou, chráníš tak možná svou identitu 🙂. Tím že je tenká a přitom funkční, dovolí přes sebe dát ještě třetí vrstvu.








Běžecká bunda Energetics Bayo V

A co když se sejde vlezlá zima a ještě k tomu pořádný vítr? Máš tři možnosti. Otočit se a jít domů, pořádně si zanadávat nebo si obléct třetí vrstvu. Nejednou mi tak přišla vhod bunda Energetics Bayo V. Mohlo by se zdát, že je to vlastně jen vesta Energetics Bayolo, kterou jsem testoval minule, pouze s přidělanými rukávy. Není tomuž úplně tak, je šitá více na tělo, obepínavého střihu. Uvážlivě je třeba vybrat velikost, aby bunda nebránila v pohybu, protože rukávy má přiléhavější. Chválím otvory na palce. Já si do nich dávám kapesník. Bundu bych se nebál použít i třeba na běžky. Jen kdybych běžkařit uměl. Reflexní pruhy na zádech, pažích i na přední části tvoří spolu s vysoce reflexními legínami a dalšími doplňky dokonalý bezpečnostní komplet viditelný za šera i za tmy. I ženy mají svou verzi Energetics Baya V.





Běžecká čelenka McKinley Mocha

Mám rád, když při běhu cítím vítr ve vlasech, tak dávám i tentokrát přednost čelence před čepicí. Sáhnul jsem po McKinley Mocha U. Je vyšší než ostatní čelenky, takže pokryje hezky celou část čela i zátylku. Příjemný strečový materiál univerzální velikosti pěkně obepne hlavu, aniž by nepříjemně svíral. Kartáčovaná vnitřní část je příjemná na uších. Na čele je stylové velké reflexní logo značky, přesto celá čelenka působí decentně. Je unisexová ve vícero barevných provedeních.











Běžecké rukavice Energetics Maddoc II

Set jsem završil unisexovými rukavicemi Energetics Maddoc II, které se designově doplňují s mými legínami. Důraz se tady klade na viditelnost a bezpečnost běžce za tmy, pohodlnost při navlékání díky pružným fleecovým zápěstním manžetám, vsadky proti oděru v případě, že je používáš třeba s holemi. Pokud udeří mrazy, doporučuji vyzkoušet i silnější celofleecové rukavice McKinley Sigrid.




Obě značky dokazují, že jsou svým propracováním, citlivě použitými recyklovanými materiály respektující životní prostředí a často příznivou cenou nepřehlédnutelní hráči na sportovní a outdoorové scéně.


Zpět na přehled