Testování běžeckého vybavení

INTERSPORT Blog | AUTOR: PETR NOVÝ | Doba čtení: 6 minut

JAK SE OBLÉCT NA BĚH: Test běžeckého oblečení Craft

Co si na sebe obléct na běh? Otázka, kterou začínající i zkušení nebo dokonce závodní běžci řeší odlišně. V létě se obléct na běh je celkem snadné a moc k tomu nepotřebujete. Nějaký lehký diskomfort se dá tolerovat. Většinu roku jsou však v ČR podmínky velmi proměnlivé. Každý z nás je originál a má jiny tepelný komfort, proto je dobré investovat do kvalitnějšího vybavení, byť někdy dražšího, které vyrábí například firma Craft.

OBSAH

Nezáleží na tom, zda si jdete zaběhat jen tak pro zábavu nebo dobrý pocit, zda se chystáte zdolat nějaký vlastní cíl nebo se připravujete na závod. Každý běžec si zaslouží pro své tělo jen to nejlepší. Z tohoto důvodu jsem si vybral běžecké oblečení z podzimní kolekce značky Craft.

Využíval jsem ho na atletickém stadionu, když jsem trénoval syna, běhal jsem v něm krátké a dlouhé tratě v různých intenzitách a dokonce v něm i závodil na krátkých tratích i v maratonu.

Craft Fuseknit Comfort

První vrstva Craft Fuseknit Comfort byla ideální volbou. Tričko skvěle padlo na tělo a dobře ho obepínalo, což je pro správnou funkčnost důležité. Dlouhé rukávy se do chladného počasí hodí mnohem více a zajistí teplotní komfort i pro vaše paže. Tričko je z velmi příjemného, bezešvého materiálu. Odvod potu funguje fantasticky. Udržovalo mě v teple, aniž by mě jakýmkoliv způsobem omezovalo v pohybu nebo bylo na těle nepříjemné. V podstatě se stalo mojí druhou kůží.


Craft ADV SubZ

Druhá vrstva – Craft ADV SubZ. Dokonalý design, který skvěle vypadá s ostatním oblečením této běžecké kolekce. Co je však nejdůležitější: měkká a příjemná pletenina, ze které je tričko vyrobeno. Vysoký límeček krásně chrání krk před studeným vzduchem. Meshové panely na bocích a uvnitř límečku zajišťují lepší ventilaci. Rukávy zakončené manžetou s otvorem na přetažení přes palec uvítají běžci, kteří neradi běhají v rukavicích.




ADV Essence Warm Tights

Přes spodní dvě vrstvy vysoko vytažené kalhoty ADV Essence Warm Tights. Jelikož patřím mezi běžce citlivé na chlad, zvolil jsem právě tuto zateplenou verzi. Měl jsem sice trochu obavu, že by v nich chvílemi mohlo být horko, ale ta se nenaplnila. Kalhoty skvěle regulují teplotu a nebylo mi v nich ani horko ani zima. Líbilo se mi, že jsou lehce vyšší v pase - neměl jsem tak problém, že by mi foukalo na záda. Perfektně umístěná kapsička na zip vzadu na středu kalhot se hodila na klíče od bytu nebo od auta, přičemž jsem o nich při běhu ani nevěděl.


Bunda Essence Wind

Třetí vrstva byla nejdůležitějším prvkem oblečení. Bunda Craft Essence Wind má nepřehlédnutelný design a skvěle padnoucí střih, který zbytečně nevlaje při silném větru. Perforace v oblasti hrudníku a paží skvěle ventiluje. Moje původní obava, že mi skrz ni bude foukat a bude mi to nepříjemné, se také nenaplnila. V bundě mi rozhodně chladno nebylo. Největší výhoda pro mě byla, že bunda nemá kapuci, kterou většina výrobců na větrovku dává a mě osobně při běhu překáží a vadí mi. Tahle bunda si mě zkrátka ve všech směrech získala na svou stranu.




Celý outfit jsem doplňoval doplňky:

Běžecké doplňky

Core Essence čelenka, která je velmi lehká a bylo v ní příjemné teplo na uši. Vyšší střih mi kryl větší část hlavy a výborně nahradil i čepici. Nicméně pro běžce, který preferuje čepici, se v sortimentu Craft i ta najde.

Core Neck Tube multifunkční nákrčník, který doplňuje bundu a čelenku stejným designem a pomáhá lépe chránit krk před studeným vzduchem. Já ho využívám i na zakrytí úst při běhu v mrazu, abych nedýchal přímo chladný vzduch a chránil tak dýchací cesty.

ADV Speed Glove zateplené rukavice do chladnějšího počasí, které jsem však v mírnějších teplotách využíval jen výjimečně. Větruodolná membrána pomáhá chránit prsty před mrazivým větrem, ale při vyšších intenzitách běhu mi v nich bylo až horko.

Oblečení Craft jsem používal poprvé v životě a nesu si samé pozitivní zážitky a zkušenosti. Jako výkonnostní běžec bývám vůči běžeckému vybavení velmi náročný a Craft prošel na výbornou. Rozhodně tato značka našla u mě v běžeckém šatníku své místo.

Zpět na přehled